Biografie

Arnt Van der Mast

Arnt Van der MastOsteopathie is de lichaamsbalans herstellen. Het is de kunst om zwaktes en bewegingsverliezen vast te stellen en op te lossen. Met deze visie zet ik mij vol overgave in om de kern van uw probleem op te lossen.

In de meeste behandelingsvormen blijven vragen over de oorzaak van klachten vaak onbeantwoord. Men behandelt daarin eerder symptomen, die slechts een gevolg zijn. Dit kan een reden zijn waarom uw klachten blijven aanslepen of blessures zich herhalen.
Gemotiveerd om klachten op langere termijn te verhelpen, ging ik op zoek naar een manier van werken die als doel heeft om niet de symptomen, maar de kern van een probleem op te zoeken en op te lossen. Zo kwam ik uit bij de osteopathie.

In de osteopathie wordt gekozen voor een totaalaanpak waarbij het volledige lichaam onderzocht wordt. Enkel zo kunnen uw klachten juist worden geanalyseerd. Op basis van een vraaggesprek en een onderzoek zoek ik naar onevenwichten in het lichaam die uw klachten mee kunnen veroorzaken. Deze kunnen dan gericht worden behandeld.

Studies en werkervaring

  • 5 jaar opleiding tot Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de Universiteit Gent; afgestudeerd in 2010
  • 3 jaar fulltime opleiding tot Osteopaat D.O. aan het IAO in Gent; afgestudeerd in 2013
  • Cursus Kortehefboommanipulaties D. Herbert aan het FICO te Antwerpen
  • Cursus Dry Needling Techniques aan het FICO te Antwerpen

Na werkervaring opgedaan te hebben in groepspraktijken in Sint-Amandsberg en Landegem, werk ik nu voltijds in Lovendegem (Lievegem). Op woensdag kan u mij terugvinden in groepspraktijk Dynamiek in Ter Wal 1B, Zomergem (Lievegem).